İletişim Bilgileri

286. Cad. No:6 A Blok Kat 4 No:22 Pro Ofis Blokları Yenimahalle/Ankara

info@aypekenerji.com

+ 90 312 397 66 68

GES On Grid Sistemler

GES On Grid sistemler, elektrik şebekesine bağlı olan pil, batarya akü gibi güç yedekleme ekipmanı olmadan çalışan güneş enerjisi kurulumlarıdır.
Firma:
Aypek Enerji Sistemleri
Kategori:
GES Enerji Sistemleri
Tags:
enerji, güneş enerji sistemleri, on gird sistemler

Şebej Bağlantılı Sistemler (On Grid)

On grid sistemler şebekeye bağlı ve projeli sistemlerdir. On grid sistemler üretim ile tüketimi mahsuplaştırma ve aylık bazda fatura miktarını sıfırlama esasına dayanır. Müşterinin sözleşme gücü, kurulu gücü ve çatı alanı fazla ise tükettiği miktardan fazlasını kurarak kazanç elde edebilir. Müşteri fazladan ürettiği elektrik miktarının parasını devlet Garantili olmak üzere dağıtıcı firmadan alır. Şebeke bağlantılı sistemlerdir. Tüketici Şebekeden beslenmeye devam eder. Proje onay ve bağlantı anlaşmasına istinaden, kurduğu sistemden ürettiği enerjiyi ilgili dağıtıcıya gönderir. Ay sonu çift yönlü sayaç ile tüketim ve üretimi mahsuplaştırır. Fazla üretim var perakende Tek Zamanlı aktif enerji bedeli üzerinden 10 yıl süre ile satar.

Sistemin Temel Bileşenleri

Üretilen enerji şebekeye bağlı olduğu için aynı zamanda üretilen enerji yetmediğinde şebeke devreye girecek ve enerji eksiksiz olarak yükü besleyecektir.

  • Fotovoltaik Panel
  • Invertör
  • Çift Yönlü sayaç (Şebeke sayacı)

On Grid Sistemlerin Avantajları

  • Sistemde akü gibi depolama birimleri kullanılmayacağı için depolama için ayrıca ek bir maliyet olmaz.
  • Sisteme yakın yerlerde tüketim olacağı ve depolama olmadığı için enerji çevriminin daha az olmasından dolayı kayıp minimum miktarda olacaktır.
  • Üretilen enerji şebekeye bağlı olduğu için aynı zamanda üretilen enerji yetmediğinde şebeke devreye girecek ve enerji eksiksiz olarak yükü besleyecektir.
  • Sistem tasarımı yapılırken, yükün tamamını karşılanması gibi bir zorunluluk olmadığı için istenilen miktara ya da alana göre tasarım yapılabilme esnekliğine sahiptir.
  • Alan yeterli olduğu taktirde sistem kurulu gücü arttırılabilmektedir.

Şebeke bağlantılı sistemler, yüksek güçte-santral boyutunda kurulabileceği gibi evsel ihtiyaç için daha küçük güçlü kurulumlarda gerçekleştirilebilir. Örneğin bu sistemlerde bir konutun elektrik gereksinimi karşılanabilirken, üretilen fazla enerji elektrik şebekesine verilir, yeterli enerjinin üretilmediği durumlarda ise şebekeden enerji alınır. Böyle bir sistemde enerji depolaması yapmaya gerek yoktur, yalnızca üretilen DC elektriğin, AC elektriğe çevrilmesi ve şebeke uyumlu olması yeterlidir.